business trip to

Route naar Šumava


Het meest westelijke punt van het Boheemse woud ligt op een afstand van ongeveer 740 km vanaf Nederland. Het ligt dus veel dichterbij dan de meeste mensen denken.
Ter vergelijking; wanneer u naar Zuid-Frankrijk gaat hebt u op de hoogte van Dijon al meer kilometers afgelegd dan wanneer u naar Tsjechië zult rijden.

De route naar uw vakantiebestemming is erg eenvoudig.
Het volgende voorbeeld brengt u bij Nýrsko, Železná Ruda en Klatovy. Deze plaatsen lenen zich prima als uitvalsbasis om het Boheemse woud te verkennen.

kaartje_route_sumava.jpgErvan uitgaande dat u bij Arnhem de grens naar Duitsland overgaat, blijft u de snelweg [A3] volgen. U rijdt via Keulen, Bonn, Frankfurt en Regensburg; dit is een duidelijk aangegeven route.

Na de snelweg volgt een korte en mooie route door het Duitse platteland en rijdt u via een kleine, rustige grensovergang Tsjechië binnen.

Als u naar het meest oostelijke deel van Šumava wilt rijden dan duurt de reis langer, de afstand naar bijvoorbeeld Frymburk is zo'n 850 km.

U kunt de grens passeren als u in het bezit bent van een paspoort of identiteitskaart welke in ieder geval nog 3 maanden geldig is na aankomst in Tsjechië.

Informatie voor automobilisten:
Tsjechië heeft een goed onderhouden netwerk van wegen en snelwegen. De verkeersvoorschriften in Tsjechië zijn nagenoeg hetzelfde als in andere Europese landen. Er geldt een volledig alcoholverbod voor verkeersdeelnemers dus 1 biertje is al teveel.
Bij de benzinestations kunt u alle soorten loodvrije benzine, gas en diesel verkrijgen.

Wanneer u met uw voertuig rijdt, bent u ten allen tijde verplicht licht te voeren. Ook bent u verplicht om een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en een eerste hulp set dat niet over de uiterste houdbaarheidsdatum is.

Gedurende de winter (november tot april) is het verplicht om sneeuwbanden op uw auto te hebben en sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen.

Er zijn geen tolwegen in de Šumava regio. Als u niet van plan bent Praag of Brno te bezoeken zult u geen tolvignet hoeven aan te schaffen. (voor 10 dagen kost dit ongeveer 250,-- CZK)

Snelheidslimieten:
  • Binnen de bebouwde kom: 50 km per uur
  • Buiten de bebouwde kom: 90 km per uur
  • Op de snelwegen : 130 km per uur


Verplichte documenten voor automobilisten:
  • Geldig rijbewijs
  • Kentekenbewijs
  • Autoverzekering die minimaal geldig is voor de periode van uw verblijf in Tsjechië (Groene kaart)