business trip to

Fietsen


Tsjechië heeft een bijzonder goed onderhouden netwerk van gemarkeerde fietspaden. De Šumava regio heeft vele mogelijkheden voor iedere fietser. Of u nu wilt mountainbiken over de bospaden, een gezellig dagtochtje maken langs rustige dorpjes of met uw bagage op de fiets op trektocht gaat, Šumava heeft het allemaal.


verkeer_fietsborden_1.jpgNeem een fiets mee met versnellingen. In het Nationale park zijn hele pittige beklimmingen te nemen: kort en steil; u bent dus gewaarschuwd. Buiten het park wordt de omgeving wat minder steil en krijgt u meer te maken met een rollend landschap waar het comfortabel fietsen is. Bij sommige hotels en campings kunt u fietsen huren.

In elk toeristeninformatiekantoor kunt u kaartjes vinden met dagtochtjes. Daarnaast zult u in veel plaatsen informatieborden vinden met een overzicht van het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes in de omgeving.

Voor langere fietstochten zult u een goede kaart of een routebeschrijving moeten kopen bij de boekhandel. De kaarten van "SHOCart, spol. s r. o." zijn heel geschikt om op te fietsen en hebben een schaal van 1:75.000. De kaarten kosten ieder ongeveer 89,00 Kč.

kaarten_fietskaarten_1.jpgEen heel bekende meerdaagse fietsroute is de grote Šumava fietsroute "Šumavská magistrála", deze route van 240 kilometer loopt van Domažlice in het westen van Šumava, via Nýrsko, Železná Ruda, Srní, Horní Planá en Frymburk naar Dolní Dvorište in het oosten van Šumava.
De route loopt over kleine asfaltwegen dwars door het Nationale park en geeft een goed beeld van wat Šumava u te bieden heeft.