business trip to

Tachovtachov_1.jpgDe omgeving van Tachov werd al rond 8000 voor Christus bewoond. Al in de 12e eeuw na Christus werd Tachov voor het eerst in een document genoemd. In de 13e eeuw werd de met stadsmuren omgeven koningsstad vorm gegeven.

De stadsmuren zijn nog steeds aanwezig en behoren tot de best bewaarde stadsmuren van Bohemen. Niet alleen de stadsmuren zijn zeker het bezichtigen waard. Het hele historische centrum is tot monument uitgeroepen.

In het voormalige franciscanerklooster bevindt zich het Regionale Museum waarin interessante cultuur- en natuurhistorische exposities te bezichtigen zijn.

tachov_3.jpgDoor de Hussieten en hun katholieke tegenstanders werd hier in de turbulente 15e eeuw 3 maal fel gevochten. Tegenwoordig word de overwinning op de katholieken nog een maal per 5 jaar herdacht in een Hussietenfestival in Tachov. Ook het Hussietenmonument herinnert aan deze periode.

In 1945 werden alle duitssprekenden verdreven uit Tachov. De stad werd later, door de vondst van uranium, in korte tijd weer bevolkt door avonturiers uit diverse landen zoals Roemenië en Oekraïne. Hierdoor is in Tachov een smeltkroes van diverse culturen ontstaan.

Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Tachov

Toeristeninformatie:

Regionální informační centrum
nám. Republiky 119 347 01
tel:(+420) 374 723 740
www: http://www.tachov-mesto.cz
mail: infocentrum@tachov-mesto.czBezienswaardigheden

13km: Bier kuuroord Chodová Planá

pivnilazne_s.jpg
Bier kuuroorden bieden een originele curatieve spa therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de herstellende werking van warm mineraal water, bier, ingrediënten voor het brouwen van bier, de producten van het brouwproces en klassieke en speciale massages. Naast het feit dat het gezond is het ook erg leuk om wat tijd doorbrengen in de spa voor ontspanning.
Adres: pravé Pivní lázně®, Pivovarská 107, 348 13 Chodová Planá | Meer informatie kunt u vinden op: www.chodovar.cz.


    Bekijk het op de kaart

20.1km: Kerk sv. Petra a Pavla

svojsin_s.jpg
De kerk van de Heilige Petrus en Paulus in Svojšín stamt uit het midden van de 12e eeuw. De indrukwekkende toren stond in het verleden via de 1e verdieping in verbinding met de ernaast gelegen versterkte veste. Net als de toren zijn nog steeds de muren aan de noordzijde van het schip van de kerk behouden gebleven.

Adres: Kostel sv. Petra a Pavla, 349 01 Svojšín

    Bekijk het op de kaart

26.8km: Hornický skanzen

hornickyskanzen_s.jpg
Het mijn museum Hornický skanzen in Stříbro is gedeeltelijk een openluchtmuseum. Het museum is het resultaat van het werk van vele vrijwilligers en nog steeds word het park onderhouden en uitgebreid door de vele vrijwilligers die het museum een warm hart toedragen. Langs de wandelroute vindt u allerlei gereedschappen en materialen die gebruikt werden in de mijnen van Stříbro. Langs de volledige route staan informatieborden waarop u een uitleg kunt vinden (ook in het Engels) van wat er tentoongesteld wordt.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

27.6km: Klooster Kladruby

klaster_kladruby_s.jpg
Het Benediktijner klooster in Kladruby is in 1115 gesticht door prins Vladislav I. Het werd in die tijd gebouwd in een gebied met lage bevolkingsdichtheid, het betrof een Slavische bevolking. Het meest in het oog springend deel van het klooster is de Barokgotische kerk. De kerk is gelegen ten zuiden van het oude klooster, aan de oostzijde van de oude prelaat.

Adres: Klášter Kladruby, 34961 Kladruby u Stříbra | Openingstijden: mei-sep di-Zo 9:00h-17:00h

    Bekijk het op de kaart